matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uprość wyrażenie
bil:
4x + |x|
x − 4|x|
+
3x − |x|
5x + |x|
22 lut 20:16
dyzio:
x≠0 1/ dla x >0
4x+x
x−4x
+
=.......... = 2
3x−x
5x+x
2/ dla x <0
4x −x
x+4x
+
= ............ = 2
3x+x
5x−x
22 lut 20:24