jola: BŁAGAM O POMOC Dla maturzystów :zdaję maturę w 2012 roku chcę zdawać tylko brzedmioty
obowiązkowe czy mogę dozdać sobie za rok jeszcze chemię i biologię (R)?Pliss nigdzie tego nie
ma
22 lut 20:04
Adameusz: możesz, tylko czy nie szkoda Ci tracić roku? Do maja 2012 masz wystarczająco czasu żeby zdać
biologię i chemię na poziomie nawet rozszerzonym. Proponuję zabrać się do pracy już dziś
22 lut 20:10
jola: tak ale mam jeszcze egzamin zawodowy do zdania
22 lut 20:13
mati: zawodowy jest najprostrzy do zdania tylko się ucz na bierząco
22 lut 20:14
bart: @mati: matura to przy tym pikus.. zawodowy jest duzo bardziej trduniejszy.. w technikach jest
duzo trudniej, niz w liceach..
22 lut 20:17
jola: no właśnie jest trudniej
22 lut 20:20
mati: konczylem technikum profil technik mechanik przed zawodowym prawie nic się nie uczylem z teori
miałem 96% a z praktycznego 100%. Jak się uczysz na bierząco zawodowych napewno się zda bez
problemu. W technikum o wiele mniej się uczy tych przedmiotów co są w liceach, po technikum
jest łatwiej na uczelniach technicznych ( z zawodowych) a owiele gorzej z matmy.
22 lut 20:21
22 lut 20:22
mati: nie polecam tego pomyslu wiele rzeczy zapomniesz i szkoda roku
22 lut 20:23
jola: ale chcę zdawać w następnym roku tylko chemię i biologię
22 lut 20:26
jola: Właśnie ten rok nie będzie stracony będę się uczyć chemii i biologii , a także chodzić na
korki.A przy okazji zarobię sobie trochę na studia
22 lut 20:29
zbroszka: wy tu sobie gadu gadu a mi nikt w zadaniu nie pomogl...
22 lut 20:34
mati: ale możesz przecież zdawać biologie i chemie w 2012 a jesli się nie powiedzie a zaliczysz
matme polski i obcy to matura zdana. Warto spróbować a z tego co wiem to w maturalnej klasie
są zajęcia dodatkowe z tych przedmiotów co się zdaje na maturze
22 lut 20:35
jola: no tak ale boję sie że nie ogarnę tego wszystkiego.Nie wiem czy u mnie w technikum są takie
dodatkowe zajęcia.Jestem w technikum budowlanym
22 lut 20:38
mati: Napewno będą w każdej szkole są a do matury 2 lata więc spokojnie można się nauczyć tych
książek na pamięć. Na studiach takich książek jak od biologi to trzeba się nauczyć w 2 dni:(
22 lut 20:40
jola: aha to dzięki za pocieszenie w sumie to tylko 14 miesięcy ato nie 2 lata
22 lut 20:43