matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje
W:
Dane są funkcje:
x
(1) h(x)=
x−1
(2) g(x)=h(−x) (3) f(x)=h(x)g(x) * dla jakich argumentów wartość funkcji f są nie większe od 3 * znajdź metodą algebraiczną liczbę punktów wspólnych wykresu funkcji f z prostą y=kx w zależności od parametru k.
22 lut 19:52