matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tożsamość trygonometryczna
Ernest:
cos2x
Wykaż, że wyrażenie
= tg x+ tg1x
nie
jest tożsamością.
sinxcosx
jest wzór sin2x = 2sinxcosx czy da się zapisać iloczyn sinxcosx jako sin jakiegoś kątą
Dzięki
22 lut 19:46
Ernest:
Mogę prosić o pomoc
23 lut 16:14
ICSP:
Pewnie dziedziny inne.
23 lut 16:40
dyzio:
cos
2
x − sin
2
x
cosx
sinx
L=
=
−
=
sinx*cosx
sinx
cosx
L= ctgx − tgx L≠ P
23 lut 16:49