matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Proszę o pomoc:
W pojemniku jest 6 kul białych i 4 czarne. Losujemy dwukrotnie bez zwracania po jednej kuli. Oblicz prawdopodobieństwo wylosowania dwóch kul białych
22 lut 17:44
dyzio:
moc Ω= 10*9 moc A= 6*5
1
P(A)=
3
22 lut 18:57