matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
Aga:
Wyznacz niewiadomą x z równania: (x+1)(4−3
√
2
) = 3
√
2
− 4
22 lut 17:22
Zimny:
−(x+1)(3
√
2
−4)=3
√
2
−4 / : 3
√
2
−4 −x−1=1 −x=2 x=−2
22 lut 17:29