matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
zaq:
jak to rozwiązać? (2−0,5*2
3
2
)
2
22 lut 16:54
chabun:
(2−
1
2
* 2
3
2
)
2
= (2− 2
−1
* 2
3
2
)
2
= (2− 2
1
2
)
2
= (2−
√
2
)
2
= 4−4
√
2
+2= 6−4
√
2
= 2(3−2
√
2
)
22 lut 17:43