matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
meg:
Jak to rozwiązać?
(2m
2
−8)m ≤ 0
22 lut 16:33
chabun:
2m
2
−8=0 ∨ m=0 m
2
=4 m=2 ∨ m=−2 rozwiązanie: m∊(−∞,−2]∪[0,2]
22 lut 16:52
meg:
Dziękuję
!
22 lut 17:25