;)
zosia: Kazda krawedz czworoscianu foremnego powiekszamy dwukrotnie. Pole powieszchni czworoscianu
zwiekszy sie ;
a dwukrotnie
b czterokrotnie
c osmiokrotnie
d szesnastokrotnie
22 lut 15:45
zosia: ?
22 lut 16:37
Ajtek: a − długość krawędzi czworościanu foremnego
h − wysokść ściany czworościanu foremnego
| | √3 | |
ściana jest Δ równoboczym więc h=a* |
|
|
| | 2 | |
2a − krawędź po powiększeniu
h
1 − wysokość po powiększeniu
| | √3 | |
podobnie ściana jest Δ równobocznym więc h=2a* |
| =a*√3
|
| | 2 | |
P
P1=4*2a*a
√3=8a
2√3
22 lut 18:32
dyzio:
Jeżeli f
1 ~ f
2 w skali k=2
to
odp: c)
22 lut 18:50