matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;0
zosia:
Kat α jest katem ostrym i sinα−2cosα=0 zatem: a)tgα=0,5 b)tgα=2 c)tgα=0,25 d)tgα=
1
√
5
22 lut 15:41
ICSP:
sinα = 2cosα
sinα
2cosα
tgα =
=
= 2
cosα
cosα
22 lut 15:42