matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
marta:
znajdź granicę ciągu an an=(
n
√
U{ 1 } { 2 }
+
n
√
U { 1 } { 3 }
)
n
22 lut 15:30
marta:
1
1
an=(
n
√
+
n
√
)
n
2
3
22 lut 15:33
Trivial:
a
n
= (
n
√
1/2
+
n
√
1/3
)
n
lim a
n
= [(1+1)
∞
] =
∞
22 lut 15:34
nora:
Dzięki serdeczne
22 lut 15:38