prosta geometria analityczna
syl.: dane są punkty A=(−3, 2) i B=(−3, −4). Zapisz równanie prostej przechodzącej przez te dwa
punkty a następnie podaj współrzędne punktu wspólnego tej prostej i wykresu funkcji f(x)=x3 +
x.
mam problem ze znalezieniem równania prostej bo ani z podstawiania do równania kierunkowego
prostej ani ze wzoru (x2 − x1)(y − y1)=(y2 − y1)(x − x1) nie wychodzi. prosze pomóżcie
22 lut 14:30
ICSP:

Nie dziwie się. Ta prosta jest pionowa i daje się równaniem x = −3. Znaczy to że da dowolnego
y x będzie równe −3. Dołączam wykresik tej prostej.
22 lut 14:35
Ola: y=∫(x−6)
7 sty 21:21