prosze o pomoc
zocha: dla jakiego a proste są prostopadłe ?
y=−4x+1 i y=a2x+8
proszę o pomoc
ale proszę krok po kroku
22 lut 14:10
b. ważne: dla a =1/2 i dl;a a=−1/2
22 lut 14:12
b. ważne: ok jeszcze raz: prosta jest prstopadła gdy: wpsółczynnik stojący przy x jest odwrotnością i
jest liczbą przeciwną do do współczynnika przy pierwszym x
np.
y=−2x−3 prostą prostopadła do tej bd prosta o wzorze y=1/2x−3
22 lut 14:14
zocha: ale skąd to −12 i 12
22 lut 14:35
22 lut 14:35
zocha: najlepiej podać stronę i myśl
22 lut 14:37
ICSP: Najlepiej jak sama na to wpadniesz to zrozumiesz to doskonale.
22 lut 14:37
zocha: extra
22 lut 14:38