matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosta geometria analityczna
syl.:
Proszę o pomoc. Znajdź równanie tej osi symetrii prostej o równaniu y=−4x + 6 do której należy punkt A=(−8 , 4).
22 lut 14:02
ICSP:
oś symetri:
1
y =
x + b. Wstaw współrzędne punktu i oblicz b.
4
22 lut 14:04