matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o obliczenie
zocha:
a) log
3
x=9 b) log
3
5+ log
3
4=x c) 2*log
4
x =2
22 lut 13:53
ICSP:
a) x = 3
9
b) log
3
5 + log
3
4 = log
3
20 log
3
20 = x ⇔ 3
x
= 20 c) 2*log
4
x = 2 log
4
x
2
= 2 4
2
= x
2
16 = x
2
x = 4.
22 lut 13:57