wykresy przystające
Aga: uzasadnij że wykresy y=2 + 4/ x + 1 oraz y= 3-x/x+1 są przystające
8 lut 17:48
fd:
8 lut 17:51
Eta: Witam!
pierwsza funkcja tak?
4
y= 2 + --------- zał. x≠ - 1
x +1
2/ druga funkcja:
3 -x też x≠ - 1
y = -----------
x +1
8 lut 18:07
//: A więc funkcje są przystające jeżeli mają tę samą dziedzinę
8 lut 18:47
Errata: Co

? Ojjjjjjjjjjj

? Czy napewno tak?
A ściślej to nie funkcje! tylko wykresy!
8 lut 18:56
Errata:
A taka funkcja?
x2 - 5x +1
f(x) = -------------- + 3x - 4 D: x≠ -1
x +1
sin2x
g(x) = ------------ D; x≠ - 1
x +1
pisać jeszcze inne? czy już wiesz że podałeś (aś ) nieprawdę ?
i co? .......... dobrze myślisz?
8 lut 19:00
//: Nie no, ja się pytam tylko, bo Eta tylko napisała tylko wzór wykresu funkcji i dziedzinę.
Tak jak Aga, nie wiedziałabym jak się do tego zabrać, a skoro Eta zwróciła uwagę na
dziedzinę, to pomyślałam, że coś z nią trzeba.
8 lut 19:39