matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz x
Ronis:
log x
1
128
=7 log x 6=2 log 5 3
√
3
=x log
1
6
x =2 log 8 4
2
+log8
2
22 lut 08:53
Ronis:
Proszę o udzielenie pomocy; /
22 lut 09:12
Niunia85:
1
log
x
=7
128
1
=x
7
128
1
1
=(
)
7
128
2
x=1/2
22 lut 09:30
Niunia85:
log
x
6=2 6=x
2
6=
√
6
2
x=
√
6
22 lut 09:32