Oblicz:
Krzysiek : 32−3:(18)4
proszę o pomoc
21 lut 22:13
kachamacha: doprowadź do podstawy 2
21 lut 22:15
Krzysiek : że ja taki mądry
21 lut 22:16
kachamacha: | | 1 | |
(25)−3:(2−3)4=2−15:2−12=2−3= |
| |
| | 8 | |
21 lut 22:17
patryk: (25)−3 : (2−3)2 = 2−15 : 2− 6 = 2−15+6 = 2−11
21 lut 22:17
Eta:
32= 25
8=23
(18)4= 8−4
(25)−3 *(23)−4=............. dokończ
21 lut 22:17
patryk: a tak, tam jest do czwartej
21 lut 22:18
Eta:
Widzisz? .......... jak się wszyscy rzucili na Twoje zadanko
21 lut 22:18
21 lut 22:19
Krzysiek : dzięki
21 lut 22:26
Krzysiek : to może dam jeszcze ten przykład i koniec
21 lut 22:28
kachamacha: i co masz z tym zrobić? usunąć niewymierność?
21 lut 22:30
Krzysiek: nooo tak
21 lut 22:32
kachamacha: | 4√2+1 | | 2√5+3 | | 8√10+12√2+2√5+3 | |
| * |
| = |
| = |
| 2√5−3 | | 2√5+3 | | 11 | |
21 lut 22:32
Krzysiek: coś dalej z tym zrobić?
21 lut 22:35
Eta:
nic
21 lut 22:37
Krzysiek: dzięki
21 lut 22:40