;/
mysza55: uprość wyrażenia :
5 − 3x + 7 = ...
2,5 − 2,5 + x = ...
2a − 3a + 7 − 6 = ...
3x − 6 + 4x + 2 = ...
3x − 1 − 4x + 6 = ...

proszę.
21 lut 21:50
ICSP: Co sie dzisiaj dzieje

−3x + 12
x
−a+1
7x−4
−x+5
21 lut 21:54
mysza55: ICSP; a co ma sie dziac?
21 lut 21:54
Daria:
21 lut 21:55
Daria: co w tym trudnego

?
21 lut 21:55
ICSP: Takie zadania... Jakby z podstawówki.
21 lut 21:55
mysza55: jestes pewnien ze to jest dobrze?
21 lut 21:55
mysza55: nie kazdy jest tak dobry z matmy
21 lut 21:55
ICSP: Może ktoś jeszcze sprawdzić ale wątpię abym się w tym pomylił...
21 lut 21:56
Niunia85: ale dodawać i odejmować to chyba uczą w tej szkole
21 lut 21:56
Niunia85: ICSP jest dobrze
21 lut 21:57
mysza55: ICSP z ktorej jestes kl?
21 lut 21:58
Daria: moze jej o to chodziło
5 − 3x + 7 = ...
5 − 3x + 7 −... = 0
3(4−x)−...=0
21 lut 21:58
ICSP: 3 lo
21 lut 21:58
ICSP: Polecenie było uprość wyrażenia.
21 lut 21:59
Daria: wiem żartuje
21 lut 21:59
mysza55: a co masz z matmy bo widze ze prawie na kazde zadania odpowiadasz [prawidlowo

}
21 lut 21:59
ICSP: 5. Tylko 5.
21 lut 22:01
mysza55: ja mam 4 xD
21 lut 22:01
monia: −2x (x−4x) (5x−x)=
13 maj 14:11
PW: monia, nie odgrzewaj zapytania sprzed 9 lat. Masz pytanie − to je zadaj samodzielnie, w
nowym wątku.
Klikamy w lewym górnym rogu dodaj nowe zadanie (zaraz po wejściu na forum, bez otwierania
cudzych zadań).
13 maj 19:53