kto z was jest dobry z algebry?;P
frania: kto z was jest dobry z ALGEBRY?
21 lut 21:42
Em: ja

ale zalezy w czym
21 lut 21:43
21 lut 21:44
Niunia85: nie widzisz że zadanie już zrobione?
21 lut 21:45
ICSP: Takie to w podstawówce chyba robią
21 lut 21:46
Niunia85: chyba tak
21 lut 21:46
:/: ja szukam pomocy w rozwiazaniu
x1+3x2+7x3+5x4+5x5+2x6=2
x1+2x2+4x3+3x4+4x5+3x6=3
x1+x2 + x3+ 2x4+ x5 =4
21 lut 21:47
frania: 1 gim xD
21 lut 21:52
:/: 7x+3y=2a−3b=7x−3y=−5a−b
z tego wyliczamy y 7x+3y=7x−3y
y=0
7x=2a−3b
7x=−5a−b
z tego 2a−3b=−5a−b
7a=2b
b=7a/2
podstawiajac do 7x = −5a −7a/2
x=−17a/14
21 lut 21:55