matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wskaż prawdziwe stwierdzenie.
Klaudia :
wskaż prawdziwe stwierdzenie. A.7∊(0,7) B.
13
15
∊(
2
3
,
9
10
) C.
2
9
∊<
1
3
,
4
9
> D.3∉<−2,3> prosze o szczegółowe rozwiązanie! PILNE!
21 lut 20:51
ICSP:
b
21 lut 20:53
Klaudia :
to wiem.
a można prosić o obliczenia
21 lut 20:55
ICSP:
pierwsze i ostatnie bez komentarza zostawiam
1
3
=
3
9
2
3
ponieważ
jest mniejsze od
dlatego trzecie również odpada.|
9
9
13
130
=
15
150
2
100
=
3
150
9
135
=
.
100
150
130
100
135
Liczba
należy do przedziału (
;
) dlatego zdanie b jest
150
150
150
prawdziwe.
21 lut 21:22