matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hhh
noname:
pomocyy
! zad1 okresl wzajemne polozenie prostej l i okregu o, jesli: a) o:(x−1)
2
+(y+4)
2
=16 l: y=
3
4
x+3 b) o: (x+5)
2
+y
2
=1 l: y=1 c) o: x
2
+ y
2
−8x +10y +33=0 l:y=x−5
21 lut 20:11