Ładnie proszę ;)
Niekumata i to bardzo xD : Znów mi spierniczył minus xD
Błagam o pomoc

b) x −
( a − 2) (a +2)4 = 2 − ( 0,5x −
32)
2
ciągle mi wychodzi inny wynik

I mam pytanie mam po prostu pomnożyć przez 4 obie strony i wyliczać ?

bo tak zrobiłam, ale
lipa jak zawsze xD
21 lut 19:35
Niekumata i to bardzo xD : bo ja tak zaczełam
x −
(a −2 ) ( a +2) 4 = 2 − (0.5x −
32)
2 / * 4
21 lut 19:38
Niekumata i to bardzo xD : a potem jest ... (chyba xD)
x − a2 − (2)2 = 4(2− ((0.5x)2 − 2 * (0.5x)* 32 * (32)2))
21 lut 19:44
Daria: temu x'owi na poczatku jest przykro
21 lut 19:46
Niekumata i to bardzo xD : x − a2 − 4 = 4(2−(0.25x2)− 32x + 94))
dobrze obliczam xD ?
21 lut 19:47
Niekumata i to bardzo xD : x mam zredukować

?
21 lut 19:48
Niekumata i to bardzo xD : czy coś z minusami

?
21 lut 19:48
Daria: kurcze gubisz się troszkę w tym co piszesz ja z resztą też

weź zrób takie coś
2x
3+5x
2=x−1 /*2
2x
3*5x
2=x−1 /*2
21 lut 19:52
Niekumata i to bardzo xD : mmm może powinnam po pomnożeniu przez 4 zrobić tak ?
x − ((a)2 − (2)2)) i potem powinno być tak x − a2 + 4 ... itd ?
21 lut 19:53
Niekumata i to bardzo xD : Daria jak to ci wyszło

?
21 lut 19:54
Daria: a co z tym x on nie zasługuje na 4 z przodu

?
21 lut 19:54
Daria: Ja ci tylko przykład dałam żebyś zrobiła
21 lut 19:54
Niekumata i to bardzo xD : aaa 4 z przodu xD ja pokićkało mi się

Jedno myślę, drugię robię

2(2x
3 + 5x
2) = 2(x−1) tak
21 lut 19:59
Niekumata i to bardzo xD : 4x
3 + 10X
2 = 2x −2
21 lut 20:00
Niekumata i to bardzo xD : 4x3 + 10x2 − 2x = −2
pewnie to mi się też pokićkało xD cheh
21 lut 20:01
Daria: nic ci sie nie pokićkało

zrób tak samo swój przykład
21 lut 20:04
Niekumata i to bardzo xD : udało się xD dzięki Daria

Ale jestem happy, idę do sklepu po czekoladę z tej okazji

cheh
21 lut 20:14