21 lut 19:23
aqq: proszę o pomoc muszę to zrobić do jutra...
21 lut 19:38
aqq: wie ktoś jak to zrobić
21 lut 19:42
aqq: proszę.
21 lut 19:48
Trivial:
(1) 52 + 102 = a2
(2) (5+b)2 + 102 = 262
21 lut 19:50
aqq: weź policz (2) czyli b bo nie wiem jak to policzyc
21 lut 19:54
aqq: właśnie to b nie wiem jak policzyć
21 lut 19:57
aqq: wie ktoś jak wyliczyć b ?
21 lut 20:01
dero2005:
25 +10b + b2 + 100 = 676
b2 + 10b − 551 = 0 → równanie kwadratowe do rozwiązania
21 lut 20:01
Artur. : (5+b)
2 + 10
2 = 26
2
25 + 10b + b
2 + 100 = 676
b
2 + 10b =551
b
2 + 10b − 551=0
√Δ= 48
| | −10−48 | | −10+48 | |
x1= |
| ⋀ x2= |
| |
| | 2 | | 2 | |
Odległość musi być dodatnia
b= 19
21 lut 20:01
aqq: Dzięki Artur.
21 lut 20:05