matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
To nie jest zadanie :)
M4ciek:
α
= 30
o
β
= 75
o
Takie cudo Natalia
21 lut 18:11
M4ciek:
No ale patrz
:
1
2
sin 15
o
=
c
1
2
0,2588 =
c
1
0,2588c =
2
c = .... Czy to jest wg Ciebie zle
21 lut 18:51
Godzio:
√
6
−
√
2
Tak, sin15 = sin(45 − 30) =
, a nie jakieś tam przybliżenia
4
21 lut 18:54
M4ciek:
No wlasnie dzieki
Godziu
!
21 lut 18:55