???
Hania: Dane sa punkty A=(1,1), B=(3,4) Wspolczynnik kierunkowy symetralnej odcinka AB jest rowny.....?
21 lut 17:43
ICSP: 1. Liczysz równanie prostej AB
2. Liczysz równanie prostej prostopadłej do prostej AB.
3. Współczynnik który ci wyjdzie będzie twoim rozwiązaniem.
4. Podziękuj za pomoc.
21 lut 17:45
Hania: dziekuuujeee
21 lut 17:48
Gustlik: Ludzie, czemu tak komplikujecie proste zadania

?

!
Można prościej:
| | yB−yA | |
1. Liczysz sam wspólczynnik kierunkowy prostej AB ze wzoru a1= |
|
|
| | xB−xA | |
2. Liczysz sam współczynnik prostej prostopadłej do AB z warunku a
2=−U{1]{a
1}.
I po zadaniu
22 lut 02:43