matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
kris:
3
Iloczyn sinusów kątów ostrych pewnego trójkąta prostokątnego jest równy
. Oblicz
4
sumę cosinusów tych kątów.
21 lut 17:39
ICSP:
3
sinα*sinβ =
4
(sinα + sinβ)
2
= 1 + 2sinαsinβ
21 lut 17:42
kris:
√
10
ma wyjść
a mi nie bardzo z tego chce wyjść tyle
2
21 lut 18:20
Patysia:
( sinα + sinβ)
2
= 1 + 2 sinα sinβ sinα + sinβ =
√
1 + 2 *
3
4
sinα + sinβ =
√
1+
3
2
sinα + sinβ =
√
5
2
√
10
sinα + sinβ =
2
sinα + sinβ = cosα + cosβ
21 lut 18:27