trygonometria
kris: | | 1 | |
Wiedząc że sin α * cos α = |
| jest kątem ostrym oblicz: |
| | 3 | |
(sin α − cos α)
2
sin
2 α − sin
4α
21 lut 17:34
Patysia: pierwszy : = (sinα + cosα)2 = sin2α + 2sinα cosα + cos2α = sin2α + 2 * 13 + cos2α =
sin2α + cos2α + 23 = 113
21 lut 17:54
Patysia: pomyliłam się
21 lut 17:55
ICSP: Poprawiam tylko końcóweczkę reszta wszytko dobrze:
| | 2 | | 2 | |
sin2α + cos2 α + |
| = 1 |
| |
| | 3 | | 3 | |
21 lut 17:56
Patysia: sin2α + cos2α + 23 = 1 + 23 = 123
21 lut 17:56
Patysia:
21 lut 17:56
kris: a drugi przykład?
21 lut 18:02
Patysia: Wie ktoś jak rozwiązać drugi przykład ?;>
21 lut 18:36
Patysia: Trival pomóż !
21 lut 18:51
Trivial:
Drugi: wyłącz sin
2α i zastosuj zależność sin
2α + cos
2α = 1 w nawiasie.
21 lut 18:54
Patysia: Dzięki
21 lut 19:23