matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonomoetria
Dawix10:
1
sin
Mogę prosić o pomoc... Skróć wyrażenie x=
+
tg
1+cos
21 lut 10:15
Trivial:
Funkcje bez argumentu!
21 lut 10:18
Dawix10:
do każdego jest α
21 lut 10:57
Trivial:
1
sinα
cosα
sinα
x =
+
=
+
=
tgα
1+cosα
sinα
1+cosα
cosα + cos
2
α + sin
2
α
cosα+1
1
=
=
=
.
sinα(1+cosα)
sinα(1+cosα)
sinα
21 lut 11:18