matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz x dla ktorych liczby tworza ciag arytmetyczny
wazon:
1
; 0,5tgx ; −cosx
cosx
21 lut 01:30
M:
30 mar 11:44
Podstawy Geometrii:
1
1
2*
tgx=
−cosx}
2
cosx
1
cos
2
x
tgx=
−
cosx
cosx
1−cos
2
x
tgx=
cosx
sin
2
x
tgx=
cosx
sinx
sin
2
x
−
=0
cosx
cosx
sinx−sin
2
x
=0
cosx
sinx−sin
2
x=0 sinx(1−sinx)=0 sinx=0 x=0+kπ k∊Z lub 1−sinx=0 sinx=1
π
x=
+2kπ k∊Z
2
30 mar 12:22