matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica ciągu
Marta S.:
POMOCY
! lim→∞ (1−
1
n
2
)
n
21 lut 00:20
mati:
1
lim
x
→
∞
( 1−
)
n
n
2
1
1
lim
x
→
∞
[(1−
)
n
2
]
n − w potędze
n
2
n
2
1
1
n =
= 0 tylko nie pamiętam jaki był wzor na stała nepera z "−", chyba
n
2
n
−e, a wiec −e
0
= 1 ale nie jestem pewny
21 lut 01:05