Potrzebna pomoc!
Raff: Odcinek AB, gdzie A(1, 3) i B(7, −3), jest podstawą trójkąta ABC. Oblicz współrzędne punktu C
tak, aby trójkąt ABC był równoramienny, a jego pole było równe 30.
21 lut 00:19
Raff: Wiem, że |AB| = 6
P=a*h2
30 = a*h2
h = 10
ale co dalej...?
21 lut 01:05
hwdtel i waldemar i zen64:
→ →
k{0,5|CAxCB|=30⇔|(xC−xA)(yC−yB)−(yC−yA)(xC−xB)|=60&(xC−xA)2+(yC−
yA)2=(xC−xB)2+(yC−yB)2}
Podstaw i policz sobie powyższy układ równań(którego złośliwy serwer nie chce porządnie
zapisać)
21 lut 09:06