trygonometria
sk: Chcę taką funkcje narysować:
jak to zamienić na funkcję rozrysowalną?
20 lut 20:47
sk: czy tak będzie dobrze:
20 lut 20:48
sk: ok, tak będzie dobrze
20 lut 20:56
żołnierz: możesz spróbować korzystając z www.jogle.pl/wykresy/
20 lut 20:59
Eta:
| | π | |
1o narysuj f(x)= sin(x − |
| )
|
| | 3 | |
| | π | |
przesuwając wykres f(x) = sinx w prawo o |
|
|
| | 3 | |
| | π | |
2o f(x) = − sin(x − |
| ) odbij poprzedni ( z 1o ) symetrycznie względem osi OX
|
| | 3 | |
3
teraz ten ( z 2
o) przesuń w dół o dwie jednostki
20 lut 21:19