układy równan
qzqz:

mam problem z tąmetodą graficzna mogłby mi ktos to sprawdzic

a)2x−y=2
3x−y=5 x 1 2 x 2 3
y 0 2 y 1 4 ten podpunkt to linie czerwone i zielone
b)x=5 a to chyba mam zostawic w takiej formie

3x−y=5 x 0,5 1
y 1,25 0,5 czarny i niebieski
ogólnie wydaje mi sie ze zle zrobilem móglby mi ktos to wytłumaczyc prosze
20 lut 19:04
ICSP: Byłbym wdzięczny gdybyś napisał który wykres do której funkcji.
20 lut 19:05
ICSP: a) 2x − y = 2 ⇔ y = 2x − 2
3x − y = 5 ⇔ y = 3x − 5
b)x = 5 − prosta pozioma przechodząca przez punkt (5:0) − nie pozioma tka jak narysowałeś
3x − y = 5 ⇔ y = 3x − 5
20 lut 19:08
ICSP: Poprawiam tą małą nieścisłość:
x = 5 − prosta pionowa przechodząca przez punkt (5;0) nie pozioma tak jak narysowałeś.
20 lut 19:09
qzqz: a fakt z tym x=5
20 lut 19:14
ICSP:

Niebieska : y = 2x − 2
Czerwona y = 3x − 3
Zeilona x = 5
Mam brzydki rysunek dlatego takie nieścisłości. Myślę że tobie uda się to na kartce ładniej
narysować.
20 lut 19:15