zbior na plaszczyznie
Ania: Jak zaznaczyc na płaszczyźnie zbiór:
a) A={(x,y)ε R
2: y>=2x+1}
b) B={(x,y)ε R
2:y <−x+3}
c) C={(x,y)ε R
2:y >x
2+2x+1}
d) D={(x,y)ε R
2:y<=−x
2+3x}
e) E={(x,y)ε R
2: x
2+y
2<=4}
f) F={(x,y)ε R
2: x
2+y
2>9}
dziki za pomoc
20 lut 18:58
Archimedes: rysujesz prostą, którą masz podaną i patrzysz czy ma być
większe, mniejsze itp a następnie zaznaczasz na osi
20 lut 19:01
Ania: a tak troche bardziej dokladnie ?
20 lut 19:15
Mila:

y>2x+1 to te kreski .Jeżeli jest y ≥2x+1 to te kreski plus prosta (czerwona) y=2x+1
w punkcie e i f masz okręgi o promieniu 2 i 3
20 lut 19:27