kto mi pomoże????
patiqq:

IADI=9
115cm
IABIIAEI=
1117 ICDI=32mm obliczyć czy proste CB i DE są równoległe.
pliss rozwiążcie mi to**
20 lut 18:31
Mila: Nie pisz w kólko tego samego .Znasz twierdzenie Talesa ?
20 lut 18:32
patiqq: Tak znam twierdzenie talesa. Jeżeli ramiona kąta przecięte są prostymi równoległymi to odcinki
na jednym ramieniu kąta są proporcjonalne do odpowiednich odcinków na drugim ramieniu kąta.
Musiałam wykuć tą regułkę na pamięć to chociaż 3 miałam z kartkówki
20 lut 18:38
Mila: Wykucie nie pomaga ,musisz to rozumiec.Zostaw ten wątek i pisz w tamtym
20 lut 18:40
patiqq: ok
20 lut 18:41