pomocy!!!!!!
patiqq:

IADI=9
115cm
IABIIAEI=
1117 ICDI=32mm obliczyć czy proste CB i DE są równoległe.
pliss rozwiążcie mi to**
20 lut 18:11
ziomek: układasz proprcje
| krótk bok | | długi | |
| = |
| |
| krótki bok | | długi | |
czaisz? Zajrzyj do tw. talesa na tej stronce lub
http://pl.wikipedia.org/wiki/Twierdzenie_Talesa
Zawsze rób tak żeby się zgadzało
wymnażając na krzyż z proporcji abyś mnożył bok krótki razy długi
20 lut 18:16
ziomek: no i pozamieniaj do wspólnej jednostki. bo masz w róznych a tak być nie może
20 lut 18:17
patiqq: czy wy naprawdę nie rozumiecie że ja tego nie rozumiem i nawet jak przeczytam jakiś głupi
tekścik to i tak nic nie zakumam więc lepiej byłoby jak byście mi napisali rozwiązanie pliss
bo dostane 1
20 lut 18:23
patiqq: boże niech mi ktoś to pomoże rozwiązać proszęęęę
20 lut 18:26