wyznacz dziecinę funkcji
Wiktor: Wyznacz dziedzinę funkcji.
20 lut 17:55
ICSP: D: x ∊ (−1;+∞)
20 lut 17:56
Wiktor: moglbys doklanie napisac jak to zrobiles?
20 lut 17:58
Mila: √x+1≥0 ale jest w mianowniku czyli nie może =0
x+1>0
x>−1
20 lut 17:58
Wiktor: dlaczego ≥ a nie = ?
20 lut 18:00
Mila: gdyby nie był w mianowniku mógłby równac sie zero
20 lut 18:02
Wiktor: nadal nie wiem gdzie ty widzisz ze jest w mianowniku ≥
20 lut 18:03
Mila: np okresl dziedzine f(x)=p[x+3}
x+3≥0
x≥−3 x∊<−3,∞)
dla x=−3
√x+3=0 dla x>−3 jest liczba dodatnią np x=−2 √−2+3=√1
x≠ mniejszy od −3 np dla x=−4 √−4+3= √−1 rozumiesz?
20 lut 18:07
utan: D:
{ x + 1 ≥ 0
{ √x+1 ≠ 0
x + 1 > 0
x > −1
20 lut 18:07
Mila: liczba pod pierwiastkiem czyli x+1 może być ≥0 .Ale w mianowniku tylko >0
20 lut 18:09
patiqq: hej mam problem z zadaniem kto pomoże mi go rozwiązać

*
20 lut 18:25
utan: to załóż swój temat z zadaniem :<
20 lut 18:27
patiqq: już to zrobiłam
20 lut 18:27
patiqq: pomóż mi proszęę
20 lut 18:27
Ropa: "dziecinę"?
29 paź 17:11