prosze to ważne::**
patiqq:

IADI=9
115cm
IABIIAEI=
1117 ICDI=32mm obliczyć czy proste CB i DE są równoległe.
pliss rozwiążcie mi to**
20 lut 17:46
patiqq: aha skorzy do pomocy ..........dzięks za wasz TRUD
20 lut 18:24
Mila: Znasz twierdzenie Talesa ?
20 lut 18:30
patiqq: tak ale nie wiem co oznacz to IABIIAEI=1117
20 lut 18:32
patiqq: hello

?
20 lut 18:35
Mila: To stosunek odcinków na jednym ramieniu kąta .Na drugim ramieniu jaki będzie mu odpowiadał?
20 lut 18:36
patiqq: ACAB=CDBE
20 lut 18:39
patiqq: no i co dalej
20 lut 18:41
patiqq: heloo
20 lut 18:42
Mila: | | |AB| | | |AC| | |
mozna dużo proporcji pisać ale nas interesuje |
| = |
| |
| | |AE| | | ... | |
20 lut 18:43
patiqq: dobra dzięki bede miała 1
20 lut 18:43
patiqq: ?
20 lut 18:43
patiqq: tylko taka może być
20 lut 18:44
patiqq: halo tylko taka
20 lut 18:44
20 lut 18:45
Mila: W tresci zadania masz AB/AE to musisz znależć odpowiednie
20 lut 18:45
patiqq: tam pisze CD i DE
20 lut 18:47
patiqq: CB DE
20 lut 18:47
patiqq: 
20 lut 18:48
Mila: W ksiażce do 2 klasy gimnazjum sa wypisane proporcje musisz poćwiczyć
20 lut 18:49
patiqq: aha i co dalej chociaż tylko to równanie napisz
20 lut 18:50
Mila: | | 11 | |
z zadania wiesz ,że AB/AE= |
| |
| | 17 | |
| | 11 | |
jeżeli proste są równoległe to AC/AD= |
| |
| | 17 | |
wylicz AC i sprawdz
20 lut 18:52
Mila: AC=AD−CD
20 lut 18:53
patiqq: jak mam wyliczyc jak nie jest podana długość
20 lut 18:54
patiqq: 9115−3,2cm
20 lut 18:55
patiqq: 
20 lut 18:56
patiqq: 6{2}{15}
20 lut 18:57
patiqq: 6215
20 lut 18:58
Mila: napisz jak liczyłaś żle jest
20 lut 19:00
Archimedes: AC/DC
20 lut 19:02
patiqq: 9115−3,2=u9{2}{30}−3{6}{30}=6430=6215
20 lut 19:08
patiqq: 9115−3,2=9230−3630=6430=6215
20 lut 19:10
Mila: | | 1 | | 2 | | 2 | | 6 | | 32 | | 6 | | 26 | | 13 | |
9 |
| −3 |
| =9 |
| −3 |
| =8 |
| −3 |
| =5 |
| =5 |
| |
| | 15 | | 10 | | 30 | | 30 | | 30 | | 30 | | 30 | | 15 | |
podziel teraz AC przez AD
20 lut 19:10
patiqq: 9−3 to 6
20 lut 19:11
patiqq: | | 2 | | 6 | | 4 | |
9 |
| −3 |
| to jest 6 |
| |
| | 30 | | 30 | | 30 | |
20 lut 19:13
patiqq: 

!
20 lut 19:13
Mila: | | 30 | |
9=8+1=8 |
| przeczytaj jeszcze raz jak liczyłam |
| | 30 | |
20 lut 19:14
patiqq: aha no dobra
20 lut 19:15
Mila: może napisz tutaj to dzielenie
20 lut 19:15
patiqq: jakie dzielenie
20 lut 19:16
Mila: Podziel AC przez AD
20 lut 19:17
patiqq: | | 13 | | 1 | | 88 | | 15 | |
5 |
| /9 |
| = |
| * |
| = |
| | 15 | | 15 | | 15 | | 136 | |
20 lut 19:21
20 lut 19:25
patiqq: no juz i co dalej
20 lut 19:27
Mila: koniec

udowodniłaś ,ze są równoległe (tw Talesa)
20 lut 19:29
patiqq: aha dzięki wielkie juz myślałam że pałe dostane
20 lut 19:30