matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiaz uklad rownan
magda:
Rozwiaz uklad rownan a){1,5−(x−y)=0,5(y−x)+2 {2y−4=4x b){−2x+3y=8 {26x−39y=104 c)7x−3y=−5(x+y)−5y−25x _____−_____ 2 3 {3
2
x+3
2
y=0
20 lut 17:31