Od zera do ?
Daria: Eta jak będziesz miała ochotę możesz mi zadać pare zadanek rozwiąże je po 19 bo teraz robie z
innej ksiązki
20 lut 16:58
Eta:
Witam

Na poczatek zadania z funkcji kwadratowej ( podobno ostatnio powtarzasz ten dział)
Narazie w miarę łatwe abyś się nie zniechęciła

zad.1/ Miejscami zerowymi trójmianu:
f(x) = 4x
2 −8x +c są liczby całkowite dodatnie
wyznacz "c".
zad 2/ Dla jakich wartości parametru "k" suma odwrotności pierwiastków równania:
x
2 +kx −16=0 jest równa: − 4 ?
zad 3/ dla jakich wartości parametru "m" odwrotność sumy pierwiastków równania:
2x
2 +2 = 2x +m(1−x
2)
jest dodatnia ?
Powodzenia

P. S. zadania są do samodzielnego rozwiązania przez Ciebie i tylko przez Ciebie !
20 lut 17:43
Daria: Przepraszam że tak długo ale wcześniej nie mogłam.
Eta jak to są łatwe zadania to boje się zapytać jakie są trudne.
Z przykrościom musze stwierdzić że 1 nie zrobiłam tzn wyszedł mi przedział (0;4), ale to dla
liczb rzeczywistych dodatnich a wiem jak znaleść liczby całkowite dodatnie, a na internet nie
chciałam zaglądać

.
2. k=−64
3. (−2;2)
20 lut 20:52
Daria: Ale durna jestem przepraszam zad.1 c=4
20 lut 21:14
Eta:
1/ i 2/ ok
3/ źle
20 lut 21:26
Daria: ok to zaraz pomyśle

a moge wejść na internet bo nie jestem pewna co to jest odwrotność sumy
pierwiastków
20 lut 21:44
Eta:
Nie załamuj mnie

x
1+x
2 −−−−suma
| 1 | |
| −−−− odwrotność sumy
|
| x1+x2 | |
20 lut 21:46
Eta:
Nie ma wchodzenia "na internet" .......... a co będzie na maturze
20 lut 21:48
Daria: ok cofam czas
20 lut 21:48
Daria: na maturze obok będzie eta
20 lut 21:48
Eta:
20 lut 21:49
ICSP: Na maturze będzie wchodzenie do tablic
20 lut 21:49
Daria: ale eeta zrobie to za jakiś czas ok bo teraz robie zadanie domowe z matematyi
20 lut 21:49
Eta:
Nie będzie!...... musi skończyć gimnazjum
20 lut 21:49
Daria: no to zrobisz jeden dzień wolny powiesz uczniom i nauczycielce że dzisiaj matematyki nie
będzie
20 lut 21:54
Daria: Eta wiem już jak 3 zrobić mam je robić

?
20 lut 22:19
Eta:
Skoro wiesz? ...... to ok

Podaj wynik.
20 lut 22:28
Artur. : Ja bym się z chęcią dowiedział jak zrobić to 3....
20 lut 22:31
Daria: | | 1 | |
eta co do tego 3 wystarczy że są spełnione takie założenia; Δ > 0 i |
| > 0 ? |
| | x1+x2 | |
20 lut 22:35
Eta:
tak
20 lut 22:37
Eta:
Δ≥0
20 lut 22:38
Daria: mi wyszło (−2;∞) Jak źle to napisze jak liczyłam bo nie mam innych pomysłów
20 lut 22:40
Eta:
zad 3/ m€ < −2, −√3) U (√3,∞)
20 lut 22:47
Daria: faktycznie kurde po narysowaniu i zaznaczeniu tych punktów na osi wyraźnie było to widać
przepraaszam eta
20 lut 22:49
Eta:
Mnie nie przepraszaj, ciekawe czy komisję egzaminacyjną udałoby Ci się przeprosić ?
20 lut 22:52
Daria: nastepnym razem zanim napiszę durną odpowiedz pomyślę z 10 razy. Idę już spać z tego wszystkie
wynika że 6 h snu to stanowczo za mało. Dobranoc
20 lut 22:59
Eta:
Miłych snów
20 lut 23:22