matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
iza:
rozłóż wielomian w na czynniki: a)w(x) =(x+3)
2
− (2x+1)
2
b)w(x)= (2x − 4)
2
− (2−x)
2
c)w(x)=5(x−1)
5
− 20(x−1)
4
d)w(x )=4(x +1)
5
− 8( x+1)
3
20 lut 15:08
iza:
bardzo prosze o pomoc
20 lut 18:19