funkcje liniowe
broda1: witam

pomocy
napisz wzór funkcji liniowej której wykres przechodzi przez punkty MiN gdy:
M=(0,2) N=(3,0)
20 lut 14:24
dziuba:
20 lut 14:30
broda1: dzieki dziba wyszedl mi taki sam wynik ale nie bylem go pewny
20 lut 14:38
broda1: mozesz sprawdzić to zadanie
y=−4x+7 A=(1,3)
y=−4x+7
3=−4*1+b
3+4=b
7=b
20 lut 14:44
Dawit: i mi przy okazji 7*3=21 ?
20 lut 14:47
broda1: z kąt to 7*3=21
20 lut 14:48
Dawit: może z kond ?
20 lut 14:50
Dawit: chłopie dobrze rozwiązujesz te zdania umiesz je nie musisz się tym chwalić
20 lut 14:50
broda1: a może z kąd
20 lut 14:51
utan: czym się chwali? po to jest forum, żeby się poradzić, coś nauczyć albo też sprawdzić czy dobrze
mu wyszło
20 lut 14:55
Dawit: masz racje przepraszam
20 lut 14:56