matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
asia:
funkcja (x)=ax=b dla dodatnich argumentów przyjmuje wartości ujemne,a dla argumentów wartości dodatnie.wynika stąd że A) a>0 B)a=0 C)a=0ib>0 D)a<o
19 lut 22:14
Trivial:
a < 0, czyli D.
19 lut 22:31