Pan Bóg stworzył faceta. Popatrzył i powiedzial: Stać mnie na wiecej.!
Wątpliwość: proszę o pomoc

rozwijcie prosze moje wątpliwości dotyczęce potęgi "0"
jak to się liczy gdy jest jakaś liczba to potęgi 0?
np.: 2
0
48
0
i do potęgi o wykładniku ujemnym
np.: 8
-6
24
-2
7 lut 19:59
7 lut 20:05
Bogdan:
am : an = am - n
Ile jest am : am ?
jest 1, np 5 : 5 = 1, 7 : 7 = 1 itd,
więc z jednej strony am : am = 1
a z drugiej am : am = am - m = a0
więc a0 = 1
7 lut 20:08
Bogdan:
8-6 = 80 - 6 = 80 : 86 = 1 : 86 = 1 / 86
7 lut 20:10
Wątpliwość: wielkie dzięki Eta
7 lut 20:11
Wątpliwość: tobie Bogdan również dziękuję

7 lut 20:12
Eta:
a0 = 1 dla a≠0
7 lut 20:12
Bogdan:
7 lut 20:23
Eta:
7 lut 20:32
Bogdan:
Ciekawe, co Bóg miał na myśli mówiąc "stać mnie na więcej". Czy coś lepszego
od faceta? A co może być lepszego? Nie wiem.
7 lut 20:44
Eta: Kobieta , Bogdanie!.... Kobieta!
8 lut 00:36