matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Izka:
Suma trzech liczb tworzących ciąg geometryczny jest równa 26, a ich iloczyn wynosi 216.Wyznacz ich ciąg.
25 mar 20:15
bmw:
a+b+c=26 a*b*c=216 b
2
=a*c <=> to jest z tablic i jest juz układ dwoch równań z dwiema niewiadomymi
12 maj 18:18