nastepne prosze o pomoc !
lalai: Dany
jest trójkąt równoramienny ABC, AB=BC o obwodzie 200 cm W trójkącie tym poprowadzono środkowe
AD i CE.Obwód trójkąta ACE jest o 20 cm większy od obwodu trójkąta ABD.Oblicz długości boków
trójkąta ABC.
19 lut 21:10
lalai: Proszę o pomoc
19 lut 21:22
lalai: czy ktos potrafi zrobic to zadanie ?
19 lut 22:07
Eta:
Za moment , rysuję
19 lut 22:16
lalai: o dziekuje !
19 lut 22:17
Eta:

2b+a= 200
Ob(ACE)=OB(ABD) +20
| 1 | | 1 | |
| b+a+s = b+ |
| b+s+20
|
| 2 | | 2 | |
a − b = 20
i 2b +a = 200
rozwiąż ten układ równań:
19 lut 22:25
lalai: dziekuje
19 lut 22:31
lalai: przepraszam a te S to co to jest ?
19 lut 22:46
lalai: ok juz wiem .
19 lut 22:52
lalai: a z kad te b
19 lut 22:56
lalai: 
?/
19 lut 23:00