matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tg alfa = 2,8
Mariola :*:
Siemaneczko, moze mi ktoś powiedziec jaki kont alfa równa się tg alfa = 2,8?
19 lut 21:08
Trivial:
k
ą
t. tgα = 2.8 ⇔ α = arctg(2.8) ≈ 70,35
o
19 lut 22:13