miejsce zerowe funkcji liniowej
Tony: Wskaż m, dla którego miejsce zerowe funkcji liniowej f (x) = 3x – m + 5 jest liczbą z
przedziału
(0, 1).
A. m = 1
B. m = 3
C. m = 5
D. m = 6
Proszę o wytłumaczenie, nie mam pojęcia o co w tym chodzi.
19 lut 21:01
Mariola :*: utan, Eta − przybywajcie!
19 lut 21:16
Eta:
odp: D) m=6
19 lut 21:20
Tony: O, dziękuję

Mogę prosić o łatwe wytłumaczenie?
19 lut 21:24
Eta:
podstawiaj za m kolejno i zobaczysz, które miejsce zerowe bedzie €(0,1)
19 lut 21:26
Tony: I luv you so much!
19 lut 21:42
Eta:
19 lut 21:43
Daria: so do I

I want merry you Eta
19 lut 21:46