matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geomerja
maciek:
Wzorem ogólnym ciągu geometrycznego w którym b
2
= 10 i b
3
= 20 jest.
19 lut 19:54
kachamacha:
q=2 a
1
=5
5
czyli a
n
=a
1
*g
n−1
=5*2
n−1
=
*2
n
2
19 lut 19:57